Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/b/8/9/offerfeestantwerpen.be/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2339 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/b/8/9/offerfeestantwerpen.be/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2343 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/b/8/9/offerfeestantwerpen.be/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3169 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/b/8/9/offerfeestantwerpen.be/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php:2339) in /customers/b/8/9/offerfeestantwerpen.be/httpd.www/wp-content/plugins/google-apps-login/core/core_google_apps_login.php on line 453 Dierenrechten en Islam – Offerfeest Antwerpen

Dierenrechten

Het Islamitisch voorschrift om alvorens het dier te doden eerst “Bismillah” (in de Naam van God) uit te spreken, confronteert de mens met de heiligheid van het leven en herinnert de mens eraan dat men zonder goede reden het dier niet mag doden of dat men ter verantwoording zal geroepen worden.

Dieren hebben reeks fysiologische en psychologische rechten (Abdul Majid Katme, voorzitter van de Britse Islamic Medical Association) zoals het recht op:

  • Gezonde voeding (niet genetisch gemanipuleerd) en op gezond drinken en zogen;
  • Normaal staan, wandelen, lopen en vliegen;
  • Normaal paren en copulatie (zonder tussenkomst van buitenaf in het voortplantingsstelsel) en op het normaal grootbrengen van de kroost (volledig moederschap en geen scheiding moeder-baby);
  • Geen slagen, wreedheden en ruwheden te moeten ondergaan;
  • Individuele behandeling met volledig respect voor het lichaam;
  • Faciliteiten voor recreatie, rusten, dutten, neerliggen, spelen;
  • Faciliteiten voor sociaal gedrag;
  • Slaapfaciliteiten en bescherming tegen ruw weer;
  • Faciliteiten voor individueel comfort en spel.

Aan iemand die zijn mes aan het scherpen was in het bijzijn van het dier, zei de Heilige Profeet: ´Ben jij van plan het dier twee keer te doden? Eén keer door je mes te scherpen terwijl het dier het ziet, en een keer terwijl je de keel oversnijdt?´” (Al-Furu Min-al-Kafi Lil-Kulini)

“een goede daad voor een dier, is zoals goed als een goede daad voor een mens, terwijl een daad van wreedheid tegenover een dier, zo slecht is als een daad van wreedheid tegenover een mens.” (Mishkat al-Masabih)

De Profeet zei: “Een man zag een hond modder eten uit hevige dorst. Daarop nam de man een schoen, vulde die met water en bleef hij gieten tot de hond zijn dorst gelest was. God keurde deze daad goed en liet hem het Paradijs binnen. (Gemeld door Aby Huraira. Bukhari)

“Er is geen man die zelf maar een spreeuw of iets kleiner kan doden zonder dat het dit verdient, of God zal hem erover ondervragen.”(Gemeld door Ibn ‘Omar en door Abdallah bin Al-As. An-Nasai).

De Profeet Mohammed zei:”Als je moet doden, doodt dan zonder marteling”. Op deze regel noemde hij geen enkele uitzondering, zelfs niet de meest giftige of schadelijke dieren.

Men hoorde de Profeet van God verbieden een viervoetig dieren of om het even welke ander dieren te laten wachten voor het slachten. (Bukhari, Muslim)

Profeet Mohammed verbood dieren te slachten terwijl zij vastgebonden zijn

Toen iemand in het bijzijn van een dier zijn mes aan het scherpen was, zei de Profeet Mohammed: “Ben jij van plan het dier twee keer te doden? Eén keer door je mes te scherpen terwijl het dier het ziet, en een keer terwijl je de keel oversnijdt?” (Al-Furu Min-al-Kafi Lil-Kulini)